Krogec 1 Krogec 2 Krogec 3

EDINO URADNO ZASTOPSTVO V SLOVENIJI

041 614 181

NON-STOP KONTAKT TELEFON

  Facebook

 

   

V košarici imate 0 artiklov

0 €
compexPower breatheMioZamst     

Compex

Compex

 

Mednarodni Compex expert in fizioterapevt g.Heiko Van Vliet pomaga športnikom iz različnih koncev sveta pri regeneraciji, rehabilitaciji ter treningu s Compexom. Večkrat na leto se oglasi tudi v Sloveniji ter na naših Compex športnih seminarji deli dragocene nasvete.

  


Z intervjuja na makedonski TV 9.5.2014 - o razlogih za izvedbo seminarja z mojimi predavanji za trenerje in športno-medicinsko osebje Makedonije v organizaciji Mak.Olimp.Komiteja.

 


 

V pravo veselje mi je pomagat športnikom na pripravah. V preteklosti in z nekaterimi tudi to poletje; I.Kostelić, Ana Čičerova, Primož Brezec, Peter Kauzer, Slo veslaška reprezentanca, mnogi tekači, kolesarji, triatlonci, rekreativci. 
Lahko se prijavite in povprašate tudi o testiranjih ter svetovanjih, ki jih za vas opravljam: 
določanje pravilne srčne frekvence, meritve maksimalne porabe kisika VO2max, ugotavljanje morebitne pretreniranosti, tretiranje športnih poškodb, dihalni trening, elektromišična stimulacija za ciljano športno pripravo,.... 
andrejs@intact-group.com; 051665807 (+386)

    

 


Idealna rešitev pri poškodbi križnih vezi : delo s Compex miš.stimulatorjem in uporaba specializiranega steznika ZAMST. Več na www.intact.si in v zadnji izdaji "ABC ZDRAVJA". Kako? Vprašajte strokovnjaka:www.facebook.com/andrej.svent

 


Kdo uporablja elektrostimulacijo? 

Veliko let se je elektrostimulacija uporabljala le v medicinski fizioterapiji, a sčasoma pa so stimulacijo začeli uporabljati tudi pri športnikih saj so odkrili, da se po večjih poškodbah športniki veliko prej postavijo nazaj na stare tire kot brez stimulacije. In tako so jo začeli uporabljati za rehabilitacijo, aktivno regeneracijo po napornih treningih, za sprostitev, ter za nadomeščanje izgubljenih treningov. Elektrostimulacija je postala splošno znana tehnika učvrščevanja in sproščanja mišic dostopna vsakomur.

  Atleti jo uporabljajo: 

 • za splošno mišično optimizacijo, kar deluje tako na oslabelih mišicah kot na zdravih in močnih. Z elektrostimulacijo pospešimo obnovo in gradnjo mišic vseh skupin, pri tem pa uporabljamo različne programe: za vzdržljivost ali moč.

 • za hitrejše okrevanje ter zmanjševanje bolečin po poškodbah.

 • za preventivno zaščito pred poškodbami z učvrščevanjem določenih mišic, npr. izvin gležnja

 • za zmanjševanje vseh bolečin, težave s tetivami ali mišično kontrakcijo.  

Tisti ki želijo ostati v dobri formi 

Ob današnjem stresnem delavniku in življenjskem slogu imamo vedno manj časa za gibanje in sprostitev. Zaradi služb, ki jih opravljamo v sedečem položaju za računalnikom in neustreznem položaju nog, postanejo mišice na nogah, trebuhu vedno bolj ohlapne, ne opravljajo več svoje prvotne naloge ter se polenijo. Prav zaradi te mišične nerazvitosti oz. nedejavnosti nastanejo v tem predelu bolečine, ki pa jih brez pravilne postavitve telesa ali povečanja gibanja v prostem času, ne bomo odpravili. Eden od načinov omiljenja bolečin je tudi elektrostimulacija, ki nam preventivno učvrsti mišice ali odpravi neprijetne bolečine z blokiranjem prenašanja signalov do možganov.

Fizioterapevti 

Ti uporabljajo elektrostimulacijo predvsem za: 

 • rehabilitacijo po določeni poškodbi, ko je gibanje omejeno ter mišice potrebujejo vzpodbudo da se malce zbudijo in okrepijo.

 • za izboljšanje rotatornosti in kontrole okončin ter določenih mišic pri hemiplegikih.

 • lajšanje porodnih bolečin in težav z inkontinenco.

 • lajšanje kroničnih ter akutnih bolečin, npr. bolečine v hrbtenici, pri lumbagu ali lumbošiatiki.

 • odpravljanje težav z prekrvavitvijo nog, kar se lahko občuti kot težke in utrujene noge 

 

Ljudje z bolečinami 

Bolečina je lahko vzrok različnih težav. Elektrostimulacija je odlična protibolečinska terapija, ki takoj omili bolečine v hrbtenici, sklepih, ramenih ter je zelo preprosta za uporabo doma in v fizioterapevtskih ambulantah.  

Elektrostimulacija ima velike prednosti 

 • mišico prisili v zelo aktivno delovanje brez nekega večjega napora, brez telovadnih pripomočkov.

 • natančno lahko določimo in treniramo le eno skupino mišic. To se veliko uporablja v fizioterapiji, kjer je potrebno delo le na eni mišici, ker je zaradi poškodbe dalj časa neaktivna ali atrofirana.

 • možnost združevanja protibolečinske terapije in stimulacije, kar omogoča hitrejše okrevanje

 • elektrostimulacija je izvrsten nadomestek za protibolečinske tablete, saj je elektrostimulacija popolnoma varna in brez kakršnih koli stranskih učinkov.


   

Elektrostimulacija ni doping!
Elektrostimulacija je popolnoma varen in edinstven način voljnega treninga. Ta tehnika je posledica visoke mišične intenzivnosti, ki je sicer izzvana s strani stimulacije, a se zelo razlikuje od pasivne tehnike, kjer ni potrebno resno sodelovanje ali motivacija športnika. Nobena nacionalna ali mednarodna športna organizacija ali združenje, vključno Odbor za Mednarodne olimpijske igre, ne enači uporabe elektrostimulacije z dopingom ter ne prepoveduje uporabo te tehnike.

Trenutno ni dodanih nobenih produktov.