Krogec 1 Krogec 2 Krogec 3

EDINO URADNO ZASTOPSTVO V SLOVENIJI

041 614 181

NON-STOP KONTAKT TELEFON

  Facebook

 

   

V košarici imate 0 artiklov

0 €
compexPower breatheMioZamst     

Vprašanja in nasveti

Vprašanja in nasveti

Kolikokrat se lahko uporabi elektrode pri mišični stimulaciji?

Elektrode se lahko uporabi od 15-30 krat. Priporočam, da je koža umita in suha, če je močno poraščena na predelu elektrostimulacije lahko tudi pobrita. Elektrode vedno shranjujemo v priloženi zaprti plastični vrečki, pred tem pa lahko navlažimo elektrodo s kapljico Compex gela ali, kar omogoča dodatno vlaženje.

Si lahko elektrode privežemo na kožo, ko niso več lepljive?

Ne. Učinek je optimalen le pri pravilni uporabi elektrod.

Ali Compex elektrostimulator vsebuje elektrode pri nakupu?

Da. Pri nakupu prejmete v kompletu 1 set elektrod (4 male in 2 velike).

Kolikšna je vzdržljivost baterije brez polnjenja?

Vzdržljivost baterije lahko je odvisna od programa in intenzivnosti. Povprečna vzdržljivostna doba baterije je od 15-20 ur.

Koliko časa ima Compex elektrostimulator za mišice garancijo?

Vsi Compex elektrostimulatorji za mišice kupljeni pri Intact d.o.o., edinemu uradnemu in generalnemu zastopniku za Slovenijo, imajo garancijo 2 leti. Preko spletne strani www.compex.info si lahko garancijo podaljšate še za 1 leto.

Kateri Compex mišični elektrostimulator je uporaben za športni trening?

Za športni trening priporočamo Compex mi Sport, Compex Wireless, Compex Performance in Compex Energy.

Za koga se Compex mi Sport elektrostimulator za  mišice priporoča?

Compex mi Sport elektrostimulator za mišice je najzmogljivejši športni elektrostimulator, s katerim boste presegli meje svojih voljnih sposobnosti. Compex Mi sport elektrostimulator je namenjen resnim športnikom, ki hočejo izboljšati svoje rezultate, se odlično pripraviti na tekmovalni nastop, občutno povečati svojo vzdržljivostno sposobnost ter moč mišic, se popolno regenerirati po visokih obremenitvah, se izogniti krčem ter posledično preprečiti morebitne poškodbe.

Kakšne prednosti ima Compex Wireless elektrostimulator?

Compex Wireless elektrostimulator je kot edini in prvi brezžični elektrostimulator za mišice najbolj priljubljen zaradi preproste uporabe in neomejenih možnosti izbire programov.

Koliko programov nudi Compex Wireless elektrostimulator za mišice?

Compex Wireless elektrostimulator nudi več kot 50 različnih programov, ki jih lahko naložite na svoj Compex Wireless iz spletne strani www.compex.info.

Komu je namenjen Compex Wireless elektrostimulator za mišice?

Compex Wireless elektrostimulator je namenjen vrhunskim in visoko aktivnim športnikom, ki želijo kontrolirati vse parametre treninga ter se posvetiti vsaki mišici posebej. Compex Wireless elektrostimulator ima namreč na vsakem od štirih modulov nameščen Mi-Senzor, ki nam ponuja specifične informacije o posamezni mišici ali skupini mišic. Štirje kanali pa nudijo učinkovit trening več mišičnih skupin naenkrat.

Kakšne so funkcije elektrostimulatorja za mišice Compex Sport Performance?

Compex Sport Performance elektrostimulator za mišice deluje po istem principu, kot Compex mi Sport in Compex Wireless. S programi, ki jih Compex Performance elektrostimulator za mišice ponuja, lahko oblikujemo, utrjujemo in povečujemo mišice, izboljšamo svojo vzdržljivost in moč, izvajamo masaže posameznih delov telesa, obnovimo oz. zregeneriramo obremenjene mišice po večjih naporih, odpravimo in lajšamo bolečine (TENS) Pretežno je namenjen zagnanejšim rekreativcem in športnikom. Vsak program je prednastavljen, dovoljuje pa vpogled vseh parametrov (dolžina kontrakcije, dolžina počitka, število ponovitev).

Za koga je primeren elektrostimulator Compex Sport Performance?

Compex Sport Performance elektrostimulator je namenjen vrhunskim in visoko aktivnim športnikom, ki želijo kontrolirati vse parametre treninga in razviti svoj stimulativni program. Še posebej je Compex Sport Performance elektrostimulator priporočljiv za ekipne športe, ker trenerju ne omogoča samo načrtovanje treninga za vsakega športnika posebej, ampak tudi spremlja trening vsakega posameznega.

Kje naj bi bile elektrode nameščene?

Pri vsakem setu so priložena navodila za pravilno postavitev elektrod. Načeloma mora biti mišica, ki jo želimo najbolj stimulirati ali je najbolj boleča pritrjena s pozitivno elektrodo (rdeči gumb), negativni pol (črni kabel) pa mora biti nameščen na drugi elektrodi. Vedno uporabljajte en kabel na eni strani telesa. Oba dela kabla nikoli ne smeta biti pritrjena na isto elektrodo. Za natančno odkrivanje motorične točke pa lahko uporabite Compex svinčnik, ki je priložen v setu Compex Mi Sport.

Kako lahko najdemo sredino mišice?

Priložena slike za pravilno postavitev elektrod, dajo natančen indikator pozicij elektrode na mišici. Da bi našli svojo sredino mišice še bolj točno, pomikamo pozitivno elektrodo (rdeči kabel) počasi okoli in opazujemo, na kateri točki mišice bo odziv najboljši. Priporočamo, da pred premikom elektrode na drugo mesto ugasnete stimulator, premaknete elektrodo ter nato ponovno vključite stimulator.

Ali je pomembno, da najdemo točno središče mišice?

Pri aktivni regeneraciji, kapilarizaciji, masažnih ali protibolečinskih programih natančna namestitev elektrod ni tako pomembna, kot je pri treningih. Pri slednjih je smiselno in optimalno, da z najmanjšo močjo stimulacije dosežemo največ.

Ali je nepravilna namestitev elektrod lahko tvegana?

Ne. Napačna postavitev elektrod ni tvegana. Stimulacija enostavno postane manj učinkovita.

Kaj povzroči neprijeten občutek, ko odlepimo elektrodo med stimulacijo?

Včasih je tako, da imajo določeni deli kože večji sprejem občutljivosti živčnega končiča. Slab kontakt med kožo in elektrodami pomeni izguba stanja ugodja. Zato je pomembno, da uporabimo dobre elektrode, ki jih namestimo pravilno na golo, umito in suho kožo ter jih v primeru nelagodja premestimo na manj občutljivi del kože. Pri stimulaciji se vedno izogibamo izbočenih znamenj. Če želimo poiskati drugo motorično točko, točko največjega ugodja, najprej ugasnemo stimulator, premaknemo elektrode in ponovno prižgemo stimulator.

Ali pri mišični stimulaciji lahko pride do kontraindikacij?

Seveda lahko v posebnih primerih pride do kontraindikacij. Elektrostimulatorji za mišice se ne smejo uporabljati v primeru epilepsije ali če ima pacient srčno zaklopko. Prav tako uporaba elektrostimulatorja ni priporočljiva pri nosečnicah, zlasti v predelih trebuha. Elektrode se ne smejo nameščati neposredno na glavo, prav tako vam svetujemo, da se izogibate postavitvi elektrod na območju srca.

Ali obstaja kakršnokoli dolgoročno tveganje glede mišične stimulacije?

Pri mišični stimulaciji in elektroterapiji ni popolnoma nobenega tveganja, obe terapiji se uporabljata že desetletja in v tem obdobju ni bilo zabeleženega nobenega resnega problema.

Kakšna intenzivnost bi bila dosežena za programe treningov (moč, odpor, vzdržljivost)?

Največja možna in še tolerantna meja, da bi sprejeli največjo možno število mišičnih vlaken je odvisna od posameznika. Najbolj zanesljiv pokazatelj je seveda subjektivno počutje oz. ugodje posameznika. Če se v določeni intenzivnosti ne počutite dobro, zmanjšajte nastavitev. Smiselno pa je, sploh pri športnih treningih, da vsak dan za malenkost povečate stopnjo intenzivnosti.

Ali je meja vzdržljivosti oz. meja tolerance za električni tok za vse ljudi enaka?

Ne. Vsaka oseba ima individualne občutke, kateri so v večini odvisni od vaše konstrukcije (maščoba, tkiva, …) in seveda od praga prenosa neprijetnih občutkov.

Kakšna intenzivnost naj bo dosežena pri programih regeneracija in kapilarizacija?

Pri teh dveh programih ni potrebna maksimalna intenzivnost, je pa pomembno, da je intenzivnost dovolj velika, da se ustvarijo mišični trzljaji (ponavadi je to med 20 in 40 mA).

Kakšna intenzivnost naj bo dosežena med fazo pavze?

Med fazo pavze se intenzivnost avtomatsko nastavi na 50% intenzivnosti, ki je bila nastavljena. Cilj teh trzljajev je povečanje pretoka krvi za izboljšanje regeneracije. Ponavadi zadošča intenzivnost med 25 in 35 mA.

Zakaj občutim trzljaje med pavzo?

Mišica se stimulira tudi med pavzo in to povzroči trzljaj mišice. Ti trzljaji omogočajo povečanje regeneracije med dvema kontrakcijama.

Lahko povečana intenzivnost povzroči poškodbe?

Ne. Ni možnosti za poškodbe, ker je intenzivnost vgrajena postopoma med kontrakcijo, prav zaradi preprečitve poškodbe.

Ali se elektrostimulator lahko uporablja tudi za vzdržljivostni trening?

Da. Program Endurance povečuje kapaciteto kisika mišičnih vlaken.

Ali so bile narejene kakšne študije glede izboljšanja vzdržljivosti?

To je dokazala študija pri teku na smučeh, kot izboljšanje vzdržljivosti in moči, ki so bili posledica treniranja z Compex elektrostimulatorjem za mišice (Leipzig 1999).

Ali lahko uporabnik upa na zmanjšanje pri uporabi Compex elektrostimulatorja za mišice?

Ne. Čeprav mišice, ki so stimulirane porabijo nekaj energije, vendar je to daleč od energije, ki se jo porabi med treningom, pri katerem deluje celo telo. Treniranje z Compex elektrostimulatorjem tako ne porabi dovolj maščobe, da bi z njim shujšali in absolutno ni nadomestilo za voljno vadbo.

Se lahko ustvari napetost pri mišicah ali tkivu z uporabo Compex elektrostimulatorja za mišice?

Da. Nekateri programi (pravzaprav Compex Fitness-Toning program) povečajo napetost mišice in imajo tudi efekt učvrstitve. Program Kapilarizacija spodbuja izmenjavo pod kožo in izboljšuje njeno kvaliteto in ta postopoma izboljšuje napetost.

Ali je lahko vidno kakšno izboljšanje v moči z uporabo Compex elektrostimulatorjem?

Da. Dober primer je študija pri profesionalnih košarkarjih. Primerjali so skupino igralcev, ki so ob rednem treningu uporabljali Compex elektrostimulator za mišice in skupino, ki ni uporabljala Compex. Pri skupini, ki je uporabljala Compex elektrostimulator, je bil viden napredek pri eksplozivni moči, ki je krepko presegla skupino brez uporabe Compex elektrostimulatorja za mišice (+30%) Ali se lahko poveča volumen mišice pri uporabi elektrostimulatorja Compex? Da. Delo, ki je opravljeno z Compex elektrostimulatorjem (odvisno od programa, ki ga uporabljate), povzroči prilagoditev mišičnih vlaken, ena posledica je tudi povečanje volumna mišice.

Kakšni so efekti pri aktivni regeneraciji?

Ta program ne povzroči kontrakcije ampak trzljaje. Srčna frekvenca se zmanjša postopoma med regeneracijo, ki povzroči tri efekte: poveča pretok krvi, endorfinsko blažilnost in sproščenost. Končni rezultat je hitrejša povrnitev ravnotežja v mišicah.

Trenutno ni dodanih nobenih produktov.